Bereczki Ildikó
Angoltanár
A holló meséje és az idegenforgalmi szaknyelvi vizsga

A holló meséje és az idegenforgalmi szaknyelvi vizsga

Az egyik kedvenc mesém és az egyik kedvenc vizsgám :). Igaz, nem is mese, inkább legenda. Viszont a vizsga az nem mese, főleg, ha le is kell tenni :).

Az idegenforgalmi szaknyelvi vizsgát sok helyen elfogadják szakmai vizsgaként, függetlenül attól, hogy mit tanult az egyetemen a nyelvvizsgázó. De nem csak ez az előnye van. Ha erre a vizsgára jól felkészül valaki, az olyan, mintha egy új szakmát is tanulna. Még ha nem is végzett turizmus szakon, nagyon sokat fog tudni erről a területről. Ezen kívül a felkészülés olyan egy kicsit mint egy utazás. Elbarangolunk Magyarország különböző tájaira, megismerkedünk az egyes régiók nevezetességeivel, bepillantást nyerünk a borturizmus világába, ellátogatunk egy-két wellness szállodába, és megtanulunk folyékonyan beszélni a magyar konyhaművészetről, a Balatonról vagy éppen a fővárosról – csupa olyan dolog, amit már nagyjából amúgy is tudunk vagy illene tudnunk. Persze van azért egy kis nyelvtan, hogy az se maradjon el, meg levélírás, de csak pont annyi, ami még nem zökkent vissza minket a valóságba: nyelvet tanulunk és nyelvvizsgára készülünk – kőkeményen :).

Mindezek miatt mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a vizsgát!

De ígértem egy legendát is egy hollóról, ugye? Máris itt van, a megfejtésért, hogy melyik várunkról is van szó… hmmm… jár egy csoki :)!

“… The castle was owned by a rich family in the 13th century. A member of the family, András, kidnapped the daughter of the neighbour nobleman and had her closed into a room of the castle. The nanny of the girl who was a witch called for the evils to help. They turned into ravens and carried the stones of the castle away… “.

Pont, mint  a mesében.. :).